Museu Pau Casals

BAIXA

ON SOM

Av. Palfuriana, 67, Platja de Sant Salvador. El Vendrell
977 684 276
museu@paucasals.org
www.paucasals.org
El 1910 Pau Casals es va fer construir la Vil·la Casals a la platja de Sant Salvador, el Vendrell. La casa; amb jardins, una galeria d’escultures i un mirador al mar, fou concebuda inicialment com a una casa d'estiueig i va ser reformada per l'arquitecte Antoni Puig i Gairalt entre 1931 i 1936. Pau Casals hi va viure fins que va marxar a l’exili el 1939 i mai més hi va tornar. Aquesta casa era el seu vincle amb Catalunya i com ell mateix deia “l’expressió i la síntesi de la meva vida de català i d’artista”.

El 1972, Pau Casals i la seva esposa, Marta, van crear la Fundació Pau Casals amb l'objectiu de preservar el seu llegat artístic i patrimonial i la casa de Sant Salvador. L’any 2001 es va inaugurar la rehabilitació de l’edifici i un nou projecte museogràfic que permet una visita per la biografia i l’enorme llegat musical i humanístic d’un dels noms més universals de la cultura catalana.

El Museu Pau Casals és un dels millors museus d’Europa dedicats a un músic. Disposa d’una programació estable d’activitats i serveis adreçats al públic general al llarg de tot l’any.

Anem de visita

El museu, situat a l’àrea de la Costa Daurada, és a només 20 minuts de Tarragona i a una hora des de Barcelona. La seva ubicació davant del mar i la platja de Sant Salvador el converteix en un indret magnífic per a visitar. A través d’una museografia moderna que respecta les estances originals de la casa,  el museu mostra d’una forma innovadora i actualitzada la vida i obra de Pau Casals. La vista es complementa amb els jardins d’estil neoclàssic, una galeria d’escultures i un mirador amb vistes al mar.

A dins del museu hi ha el Restaurant “Vil·la Casals”, ubicat en un espai únic amb una magnífica terrassa, on podreu gaudir d’un entorn privilegiat i ple d’història. El museu compta també amb una botiga on trobareu productes relacionats amb el museu i Pau Casals.

Pau Casals

Pau Casals (El Vendrell, 1876 - Puerto Rico, 1973)  és un dels noms més universals de la cultura catalana. El seu talent musical va ser reconegut a tot el món, i va ser considerat el músic més important del seu temps. Va ser un innovador en la interpretació del violoncel, un director d’orquestra de renom internacional i un gran compositor.

El desenllaç de la Guerra Civil espanyola el va obligar a marxar a l’exili i a residir, primer a Prada de Conflent (França) i després a San Juan de Puerto Rico, on va morir a l’edat de noranta sis anys.

Paral·lelament a la seva extraordinària carrera com a músic, Pau Casals va lluitar constantment per la pau, la justícia i la llibertat. Des dels inicis va rebutjar tocar en països on no es respectessin els principis democràtics, i els últims anys de la seva vida es va manifestar en contra de nombroses guerres i en contra de l’ús de les armes nuclears. Aquesta actitud el va fer mereixedor, entre altres honors, de Medalla de la Llibertat dels Estats Units (1963), la Medalla de la Pau de les Nacions Unides (1971) i el ser nominat al Premi Nobel de la Pau (1956 i 1958).
cialis comprar ... cialis generique en ligne