Museu del Cau Ferrat

BAIXA

ON SOM

Carrer Fonollar, s/n. Sitges
938 940 364
museusdesitges@diba.cat
www.museusdesitges.cat
El Museu del Cau Ferrat és la casa-taller de l’artista Santiago Rusiñol (Barcelona, 1861- Aranjuez, 1931) que va edificar entre 1893 i 1894 amb la col·laboració de l’arquitecte Francesc Rogent per a les seves col·leccions d’art. Tot el Cau Ferrat és una realització de Santiago Rusiñol.

Destaca la diferenciació d’estils de la planta baixa i del Gran Saló de la primera planta. La planta baixa es va configurar mantenint les característiques de l’arquitectura popular catalana revestida amb elements artístics. Comprèn el vestíbul, el menjador amb la gran cuina de foc a terra, el despatxet —on l’artista treballava, la sala i alcova i, sobretot, la Sala del Brollador, amb la gran vidriera modernista (1893). La primera planta (1894) està del tot ocupada pel Gran Saló modernista d’estil neogòtic, precedit d’una evocació de loggia italiana.

El Cau Ferrat mostra les col·leccions d'art antic (pintura - el Greco - forja, ceràmica, vidre, arqueologia, escultura i mobiliari) i modern (pintura, dibuix, escultura) amb obres de Rusiñol, Casas, E. Clarasó, M. Utrillo, Anglada Camarasa, R. Pichot, A. Mas i Fondevila, Joaquim de Miró, I. Zuloaga, D. de Regoyos, W. Degouwe de Nucques, G. Violet, Manolo Hugué, I. Nonell, C. Casagemas, Picasso i Pau Gargallo, entre altres, en un conjunt únic on cada obra testimonia un passatge de la vida de Rusiñol. Juntament amb l’edifici exemplifiquen la veneració modernista vers totes les facetes de la creativitat artística.

Anem de visita

Des del primer moment de la seva creació el Cau Ferrat va esdevenir l’epicentre del modernisme i un indret emblemàtic. Va rebre visites de tota mena de personalitats, com Joan Maragall, Àngel Guimerà, Emilia Pardo Bazán, Víctor Balaguer, Ángel Ganivet, Enric Morera, Pau Casals, Rubén Darío, Manuel de Falla, Carlos Gardel, Federico García Lorca i Picasso, entre molts altres.

Santiago Rusiñol va llegar el Cau Ferrat en testament a la Vila de Sitges, “per l’estimació que sentia vers la població”. Quan Joaquim Folch i Torres es va fer càrrec de la seva conversió en museu públic va procedir a la museïtzació del Modernisme.  Obert al públic el 1933 i rehabilitat integralment el 2014, continua conservant l’esperit del Modernisme i de culte a l’art total que Rusiñol li va atorgar.

 

Informació i reserves:

Tel. 938 940 364, ext. 1

Compra d'entrades per Internet

Santiago Rusiñol

Santiago Rusiñol (Barcelona, 1861-Aranjuez, 1931) pintor, escriptor, col·leccionista i viatger és autor d’una extensa obra pictòrica i literària. S’inicia alhora en la pintura i el col·leccionisme des dels anys de joventut, i aviat reuneix un important conjunt de forja, objectes artístics i pintura. Establert intermitentment a París entre 1889 i 1895, evoluciona del naturalisme al simbolisme i contribueix a la modernització de la pintura hispànica. Entre 1893 i 1899 converteix el Cau Ferrat en l’epicentre del modernisme i és reconegut com el líder de la modernitat peninsular. A partir del tomb de segle inicia una evolució dedicada plenament al paisatgisme, mentre que, alhora, desenvolupa una important carrera literària en els àmbits de la narrativa, el periodisme i el teatre.
cialis comprar ... cialis generique en ligne