Món Sant Benet

BAIXA

ON SOM

Camí de Sant Benet de Bages, s/n. Sant Fruitós de Bages
938 759 401
info@monstbenet.com
www.monstbenet.com
Món Sant Benet és un conjunt únic que fusiona l’art medieval, la natura i la gastronomia per crear una proposta d’oci i cultura atractiva, pensada per a tots els públics.

El monestir benedictí de Sant Benet de Bages, situat al terme municipal de Sant Fruitós de Bages, és un dels conjunts monàstics de l’Edat Mitjana més ben conservats de Catalunya. Des que el 2007 es va inaugurar com a Món Sant Benet, el monestir ha aconseguit recuperar l’esplendor arquitectònica i patrimonial que el va distingir a l’Edat Mitjana.

Anem de visita

Món Sant Benet ofereix un conjunt de visites i activitats per viure un món d’emocions úniques.

Les visites al monestir conviden a descobrir-lo a través d’una museografia que suggereix un viatge en el temps. Projeccions, hologrames, efectes multi sensorials sorprenents permeten endinsar-se en aquesta història fascinant i reviure els mil anys d’història del monestir, des de la fundació al segle x, fins que Ramon Casas va convertir-lo en la seva mansió d’estiu a principi del segle xx.

Amb la visita “Mil anys de sensacions” es fa un recorregut pels espais més emblemàtics del monestir: l’església, el claustre, el celler i les cel·les de la galeria de Montserrat. Durada de la visita: 1,15 minuts.

"Un dia a la vida de Ramon Casas" (visita modernista) és un recorregut que ens transporta a l’estiu de 1924 tot travessant les estances del sobreclaustre que el pintor Ramon Casas i la seva família van convertir en residència d’estiueig. Música, llum, imatges i olors ens guien a través dels salons i habitacions per viure una experiència plena de suggestió i sensibilitat. Visites de dimarts a diumenge. Durada de la visita: 45 minuts.

Es recomana reserva prèvia en totes les visites.

 

Ramon Casas

Arran de la relació d’Elisa Carbó amb la fàbrica tèxtil de Sant Benet Isidro Puig i Companyia, de la qual era accionista, la família Casas Carbó sovintejà els sojorns a l’estiu a Sant Benet, seguint el costum de les famílies burgeses, que, quan arribava el bon temps, deixaven la ciutat per traslladar-se a un lloc més tranquil i més rural.

Inicialment, en les seves estades s’allotjaven, juntament amb les famílies dels altres accionistes, a la torre de l’amo. El monestir, a tocar de la fàbrica i aleshores en un estat ruïnós, esdevingué un camp de jocs perfecte per als seus fills, Montserrat, Ramon (el pintor) i Elisa. A l’edat de quinze anys, en Ramon ja dibuixà el claustre de Sant Benet i el publicà a L’Avenç (1881), la revista que havia fundat amb altres intel·lectuals.

El 1907 Elisa Carbó, vídua des del 1897, comprà en subhasta pública la propietat i unes terres adjacents. A partir d’aquell moment s’endegà un gran projecte per restaurar el monestir i retornar-li l’esplendor, al mateix temps que s’hi incorporaven les noves comoditats de la vida burgesa (conduccions d’aigua, banys, electricitat, cuines...). Les obres de rehabilitació anaren a càrrec de Josep Puig i Cadafalch.

Ramon Casas sempre es va sentir lligat a Sant Benet, on va estiuejar al llarg de la seva vida, i va transmetre la passió per aquest indret als amics més propers, com Miquel Utrillo, per a qui va organitzar el banquet de noces al monestir (el mes de juliol del 1911), o Santiago Rusiñol, que en pintà algun quadre.
Ramon Casas a Sant Benet de Bages. © Foto Gomis, c. 1913
cialis comprar ... cialis generique en ligne