Mas Miró

BAIXA

ON SOM

Finca Mas Miró, s/n. Mont-roig del Camp
977 179 158
info@masmiro.com
www.masmiro.com
El Mas Miró està ubicat a la finca que rep el mateix nom, al municipi de Mont-roig del Camp. El seu fàcil accés es troba just a la sortida 1138, Mont-roig del Camp de l'autovia A-7. Disposa de pàrquing gratuït.

El mas està format per una sèrie d'edificis de diverses èpoques, que abasten des del segle XVIII fins al XX. Hi podreu descobrir la solemnitat del primer taller, els elements originals amb què Miró treballava, les estances on vivia, la capella i els jardins que l’envolten. L'edifici està catalogat com a bé cultural d'interès nacional.

Anem de visita

La visita al Mas Miró, emmarcada dins la ruta "El paisatge emocional de Miró", té un preu de 8 € (per als menors de 8 anys l'entrada és gratuïta).

Aquest preu inclou una audioguia i un fullet que permetran posar en valor els diferents escenaris que el visitant descobrirà, tant al Mas Miró pròpiament dit com a les diferents localitzacions de la ruta.

Per visitar el Mas Miró, consulteu: masmiro.com/visitans

Joan Miró

Joan Miró (Barcelona, 1893 - Palma, 1983) és un dels artistes catalans més universals del segle XX. Pintor, escultor, gravador i ceramista, conegut per la seva discreció i silencis llegendaris, és a través de la seva obra que Miró mostra la seva rebel·lia i disconformitat pels esdeveniments històrics i polítics que li toca viure.

L’arrelament al paisatge de Mont-roig primer i posteriorment al de Mallorca, on s’acabà establint definitivament als anys 50, va ser determinant en la seva obra i en el seu llenguatge. Barcelona, Mont-roig, Mallorca, però també París (anys 20), Nova York (anys 40) i el Japó (anys 60) van ser els seus paisatges emocionals, malgrat Mont-roig va ser sempre el contrapunt, el xoc original al qual sempre tornava.

Miró va fugir sempre de l’academicisme, i per comprendre la seva obra hem d’entendre el seu vincle amb la terra, així com el seu interès pels objectes quotidians i per l’entorn natural. Tot això el va portar a crear aquest llenguatge tan personal i únic que el situa com un dels artistes més influents del segle XX. I per això la seva obra no pot ser adscrita a cap moviment determinat.
Joan Miró al taller de Mas Miró, Mont-roig 1965. ©Arxiu Successió Miró

© fotos: Fundació Mas Miró

cialis comprar ... cialis generique en ligne