Casa Vicens

BAIXA

ON SOM

Carrer de les Carolines, 20 Barcelona
reserves@casavicens.org
www.casavicens.org
La Casa Vicens, la primera casa de Gaudí, i primera obra rellevant de l’arquitecte, posa a l'abast del visitant una de les peces clau de la trajectòria artística d'Antoni Gaudí: l'obra que va marcar el seu punt de partida, una joia arquitectònica que va ser declarada Patrimoni Mundial per la Unesco el 2005.

Construïda entre 1883 i 1885 per encàrrec del senyor Manuel Vicens, la Casa Vicens és una de les primeres obres mestres del Modernisme, l'anticipació de l'obra posterior de Gaudí i un exemple viu dels aires de renovació estètica que bufaven a la fi del segle XIX en tota Europa.

A l'origen, va ser projectada com una casa d'estiueig amb jardí, en la qual, les formes geomètriques i la rica ornamentació, inspirada en la vegetació de l'entorn, són presents tant en l'exterior de la casa com als seus diferents espais interiors. Una explosió de color i creativitat, que es materialitza en les característiques rajoles de ceràmica que cobreixen la façana i en els elements decoratius presents en els espais interiors.

Anem de visita

Situada al bell mig del singular barri de Gràcia de Barcelona, la Casa Vicens proposa una visita amena i rigorosa per a tots els públics, que inclou una exposició permanent i un recorregut per les estances originals de Gaudí, restaurades acuradament en l'actualitat.

Mitjançant peces originals, maquetes, peces audiovisuals i d'arxiu, el visitant descobrirà la història i l'evolució de Casa Vicens al llarg del temps, així com el moment sociocultural en que va ser construïda i com s’integra dins el panorama de l’arquitectura internacional del moment. Seguidament, el visitant iniciarà un viatge en el temps on descobrirà les estances privades i nobles de la casa que va habitar la família Vicens, tal com van ser dissenyades per Gaudí.

Una programació d'exposicions temporals, així com activitats didàctiques, completaran l'oferta cultural.

Prepara la teva visita


 

Antoni Gaudí

Antoni Gaudí i Cornet (1852-1926) és una de les figures més destacades de l’arquitectura de finals del segle XIX i principis del segle XX. Les seves obres arquitectòniques, que inclouen diferents tipologies, des de cases unifamiliars, i edificis d’habitatges, fins a palaus, i edificis religiosos, mostren la seva creativitat i una visió innovadora del llenguatge arquitectònic, el qual l’ha convertit en l’arquitecte del nostre territori amb més reconeixement internacional.

Barcelona és la ciutat de Gaudí, on el geni universal va deixar la seva empremta única. Les seves obres, que es poden visitar a la ciutat, ajuden a entendre i conèixer l’arquitecte més universal que ha treballat a Barcelona.

El valor de l’obra de Gaudí és universal, i per aquest motiu sis dels edificis que va construir a la ciutat formen part de la llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO. Dins d’aquest tresor de formes i espais, hi ha una joia amagada que properament s’obrirà al públic: la Casa Vicens, la primera casa de Gaudí.

© fotos: Casa Vicens Gaudí Barcelona. Foto: Pol Viladoms & David Cardelús.

cialis comprar ... cialis generique en ligne