Casa Museu Amatller

BAIXA

ON SOM

Passeig de Gràcia, 41. Barcelona
934 617 460
casa@amatller.org
La Casa Museu Amatller ens presenta els protagonistes del modernisme català, moviment que transformà radicalment el caràcter de Barcelona en introduir el factor de la singularitat en l’ordenament uniformador de l’eixample d’Ildefons Cerdà.

La Casa Museu Amatller és una autèntica casa modernista dissenyada per Josep Puig i Cadafalch al tombant de segle, entre 1898 i 1900. Fou un encàrrec de l’industrial-xocolater Antoni Amatller i Costa (1851-1910) que hi va anar a viure amb la seva filla Teresa.

La casa dona crèdit al mig centenar d’industrials, artistes i artesans que convertiren els projectes de l’arquitecte en realitat, transformant materials de primeríssima qualitat  en obres d’art. Són els mestres, sovint injustament oblidats, que varen fer el modernisme amb les seves mans.

La visita de la Casa Museu Amatller ens permet conèixer la història d’Antoni Amatller com a industrial- xocolater, la seva faceta de fotògraf-viatger i també, com a col·leccionista d’obres d’art amb una important col·lecció de vidre d’excavació arqueològica.

Antoni Amatller hi va viure fins la seva mort al 1910 i la seva filla, la seva única hereva, hi continuà vivint a la casa.

L’any 1942, Teresa va crear la Fundació Amatller per gestionar i protegir el patrimoni de la casa i promoure l’estudi i la recerca de la Història de l’Art.

Amb la voluntat d’obrir la Casa Amatller al públic, l’any 2009 la Fundació Amatller tindrà l’oportunitat de restaurar la casa i el seu patrimoni i el 2015 s’obrirà la seva visita a la ciutadania.

Anem de visita

La Casa Museu Amatller es pot visitar de dilluns a diumenge de 10 del matí a les 6 de la tarda, excepte el 25 de desembre. Hi ha dos models de visita, la visita videoguiada i la visita guiada en diversos idiomes.

Les visites en grup són sempre amb reserva prèvia.

Les entrades estan disponibles a la taquilla de la Casa o www.amatller.org

Les condicions de conservació que requereix la Casa Museu Amatller obliguen a que els visitants sigui en grups reduïts d’un màxim de 15 persones i es posin protectors als peus per a la conservació dels terres de la casa.

A la Casa Museu Amatller també s’hi organitzen altres activitats: concerts, conferències, visites teatralitzades que es programen durant tot l’any.

Antoni Amatller i Costa

Antoni Amatller i Costa (1851-1910) era fill i nét de xocolaters, que no solament convertí l’empresa familiar en indústria capdavantera, sinó que també cultivà la fotografia, els viatges i el col·leccionisme d’art. Representa la burgesia il·lustrada catalana que aixecà el país i aportà els recursos per fer possible el modernisme.

Josep Puig i Cadafalch

La Casa Museu Amatller revela la polifacètica personalitat de Josep Puig i Cadafalch (1867-1956), arquitecte, polític i historiador de l’art, amb una concepció integral que amalgama arquitectura, interiorisme, disseny i mobiliari. El resultat és un espectacular conjunt, heterogeni i harmònic, que vol manifestar la recuperació, gràcies a la Revolució Industrial, de la posició destacada que Catalunya tingué en l’Europa medieval.

© fotos: fotografia Antoni Amatller: 2015 Institut Amatller d'Art Hispànic - im. 04258003

cialis comprar ... cialis generique en ligne