Casa Masó

BAIXA

ON SOM

Carrer Balllesteries, 29. Girona
972 413 989
info@rafaelmaso.org
www.rafaelmaso.org
La Casa Masó és la casa natal de Rafael Masó (1880-1935), una de les obres més importants de la seva arquitectura i l'única que està oberta al públic de les famoses cases del riu de Girona. La casa s'ha conservat amb el mobiliari i la decoració de l'època noucentista, i també ofereix unes vistes inèdites de la ciutat.

La Casa Masó actual és el resultat de la successiva unió de quatre cases adquirides per la família entre mitjans del segle XIX i principis del XX, i el seu aspecte actual és semblant al que va tenir després de l'última intervenció de Rafael Masó, l'any 1919. Des de 2006 la casa és propietat de l'Ajuntament de Girona i està gestionada per la Fundació Rafael Masó.

Anem de visita

La Casa Masó és oberta tots els dies de la setmana, excepte els festius locals i nacionals. De dimarts a dissabte es fan visites guiades per al públic en general al matí i a la tarda, en hores predeterminades. Els diumenges i els dilluns només és oberta per a grups d'un mínim de 20 persones.

Es recomana trucar o escriure un correu electrònic amb antelació per reservar la visita i per conèixer els horaris, ja que les visites són sempre guiades i per a un nombre màxim de vuit persones a cada visita, i els horaris poden variar en funció de les reserves que haguem rebut. Per a qualsevol dubte, si voleu parlar amb nosaltres, els horaris d'oficina són de dimarts a divendres de 10 del matí a 6 de la tarda.

Rafael Masó

Rafael Masó i Valentí (1880–1935) va ser un dels arquitectes catalans més destacats de principis del segle XX. Masó va néixer a Girona en una família conservadora, catòlica, catalanista i il·lustrada. L’ambient culte propiciat pels interessos literaris i artístics del seu pare, així com l’amor a la ciutat i les seves tradicions, van marcar la personalitat i la trajectòria del futur arquitecte. Admirador d’Antoni Gaudí, durant els seus estudis a Barcelona Masó es va integrar en el grup d’artistes i escriptors que crearien l’alternativa al Modernisme, és a dir, el Noucentisme. L’actitud cívica, el catalanisme, i el caràcter modernitzador i europeista que propugnava el Noucentisme van fer que Masó també es distingís com a poeta, urbanista, polític, i promotor de l’art i la literatura.

Masó va viure a la Casa Masó fins el 1912, quan es va casar amb Esperança Bru, i sempre va treballar a Girona, per això la major part dels seus edificis son a la ciutat i a la seva àrea d’influència. A més de cases, xalets i blocs d’apartaments, va dissenyar tot tipus d’edificis, des d’escoles i hospitals fins a fàbriques i botigues. També es va dedicar a la reforma de masies i a la restauració d’arquitectura medieval. Les seves obres més destacades son, a Girona, la Farinera Teixidor (1910), la Casa Masó (1911), i el centre cultural Athenea (1912); la Casa Masramon a Olot (1913), la Casa Casas a Sant Feliu de Guíxols (1914), i la ciutat-jardí de s’Agaró (1923).
cialis comprar ... cialis generique en ligne