Casa Batlló

BAIXA

ON SOM

Passeig de Gràcia, 43 08007 Barcelona
www.casabatllo.es
La Casa Batlló és una casa d'estil modernista a Barcelona construïda per l'arquitecte Antoni Gaudí entre 1904 i 1906 com a resultat d'una reforma total d'un antic edifici de 1877. L'arquitecte, contractat per l'empresari tèxtil Josep Batlló, va tenir llibertat per a crear i desenvolupar noves tecnologies basant-se en l'artesania tradicional però seguint la seva pròpia versió de l'Estil Modernista, nom que va rebre el Art-Nouveau a Espanya. La casa va ser propietat de la família Batlló fins a 1954, quan la van vendre a la companyia Iberia Seguros. En 1989, la casa va ser comprada per la família Bernat, els actuals propietaris, que la van obrir a les visites culturals en 2002. En 2005, la UNESCO va inscriure la Casa Batlló en la Llista del Patrimoni Mundial com a component de l'Obra d'Antoni Gaudí.

La Casa Batlló és un exemple excel·lent de l'estil modernista a Catalunya amb un significat pels elements simbòlics, tradicionals i innovadors aplicats per l'arquitecte Antoni Gaudí. A nivell local, la casa representa l'esperit de l'època de modernització de la ciutat de Barcelona i el creixement econòmic de la industrialització de Catalunya i, per extensió, d'Espanya.

A nivell regional, la casa és un dels projectes d'estil modernista més desenvolupats i madurs en els quals Gaudí va fusionar el seu coneixement de les tradicions regionals, l'artesania i el simbolisme en l'arquitectura. En el context nacional, destaca com un dels edificis més autèntics i innovadors de principis del segle XX i mostra les seves connexions, inspiracions i influències de (i cap a) altres parts d’Europa. A més, la inscripció en la llista del Patrimoni Mundial reconeix el seu destacat valor universal, la seva autenticitat i la seva integritat.

Anem de visita

L'excepcional experiència immersiva de la Casa Batlló permet als visitants entrar en la ment de Gaudí per a descobrir el que va inspirar la seva obra. L'itinerari dels visitants comença amb una primera sala immersiva anomenada Gaudí Dôme on una instal·lació multimèdia mostra quins van ser els components que van inspirar al geni. El recorregut continua amb la planta principal, antiga residència de la família Batlló, començant pel lobby i vestíbul, seguit per l'oficina del Sr. Batlló, les tres seccions del saló principal, el menjador i pati de la casa. La visita segueix pel celobert fins a la cinquena planta on es localitzaven els trasters i safaretjos dels pisos de lloguer i continua fins al terrat de l'edifici on es poden apreciar el dom central creat per Gaudí per a permetre el pas de la llum i l'aire, així com les xemeneies de tot l'edifici. En aquest punt es pot veure el cim de la façana i la gran creu de quatre braços que ha estat interpretada com la creu de Sant Jordi matant al drac. La visita segueix per l'escala de descens, obra de l'arquitecte Kengo Kuma i l'il·luminador Mario Nanni que han reinterpretat el canvi de tonalitats i ús de la llum fet per Gaudí, i finalitzem amb l'espectacular Gaudí Cube, la primera sala LED de sis parets del món, amb l’excepcional experiència audiovisual “En la ment de Gaudí” obra de l'artista digital Refik Anadol. La visita inclou una audioguia amb el fons musical de la compositora Dani Howard i una la tauleta de Realitat Augmentada tot oferint una experiència individualitzada disponible en 15 idiomes. El públic és atès per persones amb neurodiversitat, una de les iniciatives socials pioneres en la inclusió social d'aquest col·lectiu. Els horaris, categories d'entrada i preus estan disponibles en la web www.casabatllo.es

VISITES I RESERVES
www.casabatllo.es

Pg. de Gràcia, 43

08007 Barcelona

+34 93 216 03 06

Antoni Gaudí

Antoni Gaudí i Cornet va ser un arquitecte català que ha estat reconegut internacionalment com un dels experts més prodigiosos de la seva disciplina, a més d’un dels màxims exponents del modernisme. La seva genialitat excepcionalment trencadora fou l’artífex d’un llenguatge arquitectònic únic, personal i incomparable difícil d’etiquetar.

Antoni Gaudí va néixer el 25 de juny de 1852 a Reus segons uns biògrafs i a Riudoms segons uns altres. Provenia d’una família de calderers, fet que va permetre al jove Gaudí adquirir una especial habilitat per tractar l’espai i el volum tot ajudant el seu pare i el seu avi al taller familiar. La seva facilitat a l’hora de concebre els espais i la transformació de materials va prosperar fins a convertir-se en el geni de la creació en tres dimensions que posteriorment demostraria ser.

L’any 1870 es traslladà a Barcelona per cursar els estudis d’arquitectura alhora que s’ocupava amb diverses feines en diferents estudis d’arquitectes i mestres d’obres que li permetien pagar-se els estudis.

Durant la seva etapa de maduresa, les obres mestres es van anar succeint les unes darrere les altres: la Torre Bellesguard, el Park Güell, la restauració de la catedral de Mallorca, l’església de la Colònia Güell, la Casa Batlló, La Pedrera i, finalment, la Sagrada Família.

Curiosament, l’esplendor de l’arquitectura gaudiniana va coincidir, en una decisió personal de l’arquitecte, amb un progressiu retraïment de la seva figura. Gaudí, que en la seva joventut havia freqüentat teatres, concerts i tertúlies, va allunyar-se cada vegada més de la vida social, alhora que s’entregava amb més fervor a un sentiment místic i religiós.

Va morir el 10 de juny de 1926 atropellat per un tramvia mentre s’encaminava, com cada vespre, cap a la Sagrada Família des de l’església de Sant Felip Neri. L’enterrament va tenir lloc dos dies després a la Sagrada Família després d’un multitudinari funeral: bona part dels barcelonins van sortir al carrer per donar l’últim adéu a Gaudí, l’arquitecte més universal que la ciutat mai havia vist.

Josep Batlló

Josep Batlló i Casanovas (Barcelona, 29 d'abril de 1855 - Barcelona, 10 de març de 1934), va ser un home de negocis del sector tèxtil català de començaments del segle xx. El 1904 va encarregar a Antoni Gaudí la reforma integral d'un edifici que havia adquirit al passeig de Gràcia de Barcelona, convertint-la en la popular Casa Batlló, una de les obres més singulars de l'arquitecte modernista.

Era fill de Feliu Batlló Masanella de Barcelona i de Josefa Casanovas i Duran de Barcelona; tenia dos germans, Tomàs i Alejo. 

Es va casar el 14 de maig de 1884 amb Amàlia Godó Belaunzarán, filla de Bartomeu Godó i Pié, polític actiu del Partit Liberal i empresari, que va ser diputat a Corts per Igualada, i fundador de Godó Hermanos y Cía dedicada als filats de jute fins a la pèrdua dels territoris colonials espanyols, el 1898. Ell i el seu germà Carles van fundar el diari La Vanguardia l'1 de febrer del 1881, per difondre les doctrines liberals.

La celebració de la boda dels dos joves de la burgesia catalana de finals del segle XIX va començar amb el comiat de solter del nuvi al "Restaurante de Francia" de la Plaça Reial nº 12, fundat per Msr. Justin, un fet que va ser recollit per la premsa.

El 17 de juliol de 1901 va entrar com a soci a la raó social José M. Llaudet Bou, S. en C. de Sant Joan de les Abadesses, amb un capital inicial de 325.000 pessetes. El seu soci fundador era Josep Maria Llaudet i Bou, avi d'Enric Llaudet i Ponsa, president del Barça (1961-1968) i continuador del negoci familiar. Junt a la nova fàbrica de filats i teixits de cotó a Sant Joan de les Abadesses es va construir la tradicional colònia tèxtil, anomenada «El Pagès». El 1913 l'empresa obrí una filatura moguda per vapor al barri de Sants de Barcelona. L'empresa va treure bon profit dels anys de guerra europea, tan bons per als cotoners.

A més dels negocis tèxtils, va estar molt relacionat amb La Vanguardia, degut a la seva relació familiar com a cosí del primer comte de Godó.
cialis comprar ... cialis generique en ligne